Fourage

Fourage, hooiproducten en ruwvoer voor je paarden, koeien, varkens, geiten en pluimvee. Onze producten zijn stofvrij- en schimmelvrij . Wij leveren producten volgens de GMP+ richtlijnen.

Vanaf: 249,50 incl. btw
Vanaf: 213,50
Vanaf: 236,00 incl. btw

Fourage, zoals hooi en gras, is belangrijk voor de gezondheid van paarden (en vee). Het zorgt voor een optimale functie van het spijsverteringsstelsel van je paard.

Waar bestaat fourage uit?

Fourage bevat alle essentiële voedingsstoffen die paarden nodig hebben. Denk aan water, energie, eiwitten, vitaminen en mineralen. Vaak beoordelen veel paardeneigenaren ruwvoer alleen op eiwitgehalte. Maar de waarde van fourage zit hem in de verscheidenheid aan voedingsstoffen, niet van één enkele voedingsstof. Hieronder volgen enkele voedingsstoffen die fourage bevat, samen met een korte uitleg.

  • Water – Grassen bevatten grote hoeveelheden water, echter wordt hooi gedroogd om schimmelgroei tijdens opslag te voorkomen.
  • Eiwit – Het eiwitgehalte is het hoogst in gewassen als luzerne en klaver, lager in grassen en het laagst in haver- of tarwe.
  • Vezels – Vezels zijn het hoofdbestanddeel van ruwvoer. Niet alle vezels in voer zijn verteerbaar, met een algemene schatting van de verteerbaarheid van 40 tot 50%.
  • Mineralen – fourage bevat een aantal belangrijke mineralen zoals calcium, fosfor, kalium, koper, zink en selenium.
  • Vitaminen – zoals vitamine A, B 1, B2, B5, B6, B9, B12, D3, biotine en E.

Welke soorten fourage zijn er?

Er zijn verschillende soorten ruwvoer die gebruikt kunnen worden als voer. De meest voorkomende soorten:

  • Grassen: Deze omvatten zowel grassen van het koele seizoen, zoals raaigras en zwenkgras als het zomerseizoen.
  • Peulvruchten: Deze omvatten klavers, alfalfa en andere peulvruchten. Peulvruchten bevatten veel eiwitten en kunnen een belangrijk onderdeel zijn van het dieet van een dier.
  • Gemengd voer: dit zijn mengsels van grassen en peulvruchten en kunnen een uitgebalanceerd dieet bieden.
  • Bladeren: dit verwijst naar bladeren, twijgen en scheuten van houtachtige planten en kan voor sommige dieren een belangrijke voedingsbron zijn.
  • Kuilvoer: Dit is gefermenteerd, gedeeltelijk verteerd plantaardig materiaal, meestal gemaakt van grassen of granen, en wordt vaak aan vee gevoerd in de vorm van een voedingssupplement.
  • Hooi: dit zijn gedroogde gras- of peulvruchtenplanten die zijn gemaaid en gerijpt en die vaak aan het vee worden gevoerd als ruwvoer.
  • Weiland: Dit is een stuk land dat wordt gebruikt om dieren te laten grazen en dat afhankelijk van het klimaat en de bodemgesteldheid kan bestaan ​​uit een verscheidenheid aan verschillende voedergewassen.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende vormen van ruwvoer. Wat het specifieke ingrediënt ook is, de belangrijkste functie van ruwvoer in het dieet is het leveren van omvangrijke vezels die helpen de inhoud van het spijsverteringskanaal mee te trekken en helpen de darmwerking te behouden.

In ons assortiment bieden we twee soorten verpakte hooi en een divers assortiment aan ruwvoer.